Baker kisti nedir?
Dizin arka kısmında içi diz eklem sıvısı ile dolu genellikle yumuşak kitleye baker kisti denir. Özellikle kadınlarda ve 40 yaş üzerinde daha sık görülür.
Baker kisti neden olur?
Baker kisti genellikle diz eklemindeki kireçlenmeler ve diğer problemlerle artan diz içi eklem sıvısının diz arkasına kist olarak birikmesi sebebiyle görülür. Genellikle eşlik eden menisküs yırtığı bulunur.
Baker kisti kötü huylu mudur?
Baker kisti tamamen iyi huyludur. İçerisinde hücre bulunmaz sadece diz içi sıvının biriktiği bir kisttir. Kist içeriği diz içi sıvının koyulaşmış halidir.
Baker kisti ameliyatsız tedavi olur mu?
Kist içeriğinin iğne ile çekilmesi şeklinde bir tedavi yöntemi uygulanabilir ancak nüksetme olasılığı yüksek bir tedavidir.
Baker kisti yayılır mı?
Baker kistleri yayılma özelliği olan kistler değildir. Ancak çok ileri düzeye ulaştıklarında patlama riski olabilir. Patladığında dizin arkasında aşağıya doğru yayılarak şiddetli ağrı morarma şişme gibi şikayetlere sebep olabilir.
Baker kisti tedavi edilmezse ne olur?
Baker kisti ve kiste sebep olan patoloji tedavi edilmez ise kist giderek büyür ve günlük hareketler sırasındaki eklem hareketlerini kısıtlayabilir
MR da baker kisti görülmesi
Çeşitli sebeplerle çekilen MR ya da damar ultrasonlarında baker kisti görülebilir. Varis şikayeti sebebi ile damar ultrasonu çektiren birçok hastamızda baker kistine rastlanabilir. Bunlar semptomatik olmayan ancak takip edilmesi ve kiste sebep olan patolojinin incelenmesi gereken durumlardır.
Baker kisti kendi kendine geçer mi?
Baker kisti kendi kendine geçmez. Kistin takip edilmesi ve sebebinin tedavi edilmesi gerekir
Baker kisti ameliyatı nasıldır?
Baker kisti nadiren sadece kist için ameliyat edilir. Genellikle kiste sebep olan durumun tedavisi ile birlikte kistte kaybolur. Sadece Baker kistine yönelik ameliyatlar nadiren yapılır ve kistin çıkarılması şeklinde bir operasyondur.
Baker kisti tedavisi fiyatları Ankara